Se utviklingspotensialet på tomter på et øyeblikk

clock
2 min

Placepoint er prop-tech’en som utvikler analyseverktøy for tidlig fase eiendomsutvikling. De jobber med å lansere flere innovasjoner som markedet tidligere ikke har hatt effektiv tilgang til. Nå kommer enda et nytt verktøy: 3D designer.

"Vi ser at det er behov for å kjapt kunne skaffe seg oversikt over hvilke muligheter som finnes på en tomt, og hvordan dette kan visualiseres" sier daglig leder Peder Sunde i Placepoint. "Dette er tilbakemeldinger vi får fra kundene som vi har jobbet med over tid. Det er derfor gledelig at vi nå kan tilby et verktøy som muliggjør at man kan tegne opp et nabolag i løpet av minutter før man går i gang med å analysere virkningen av de nye byggene".

Placepoints 3D-designer lar deg lage raske og enkle volumprøver i 3D. Disse kan kopieres, og på et øyeblikk plasseres ut på eiendommen. Så finnes det allerede verktøy for å måle siktlinjer, kotehøyder, avdekke solforhold osv. Med Placepoint kan man allerede i telefonsamtalen med megleren undersøke potensialet i prospektet som man vurderer.

Daglig leder Peder Sunde og medgründer Jarle Bjørnbeth ser frem til mottagelsen av den nye 3D designeren til Placepoint

Eiendomsutvikleren Atlas Utvikling bruker Placepoint i flere timer hver eneste dag når de undersøker nye muligheter.

"Vi sparer masse tid, og får et veldig visuelt inntrykk av hvordan et potensielt utviklingsprosjekt kan se ut med enkle volumstudier. Det reduserer beslutningstiden for investeringer, og sikrer bedre analyser i en tidlig fase" sier Mikkel Viermyr, Investeringsdirektør i Atlas.

Bransjen står ovenfor en utfordrende tid. Betalingsvilligheten går ned, materialkostnaden øker, og flere prosjekter settes på vent. I krevende situasjoner som vi opplever nå, blir det enda viktigere å unngå tomtekjøp som viser seg å ikke være den gullgruven man forventet. Det er det Placepoint leverer på sier Sunde.

Selskapet er kjent for å ha bygget en helt ny kategori da de lanserte prosjektstyringsverktøyet «Property Relationship Management» eller PRM system. De er også nominert til Nordisk prop-tech awards. «Vi har flere innovasjoner vi jobber med, og er naturligvis spent på hvordan markedet tar imot de nye løsningene våre», sier Jarle Bjørnbeth, produkteier og medgründer i Placepoint.

Vår hovedmålsetning er å gjøre jobben med eiendomsanalyser så enkel at flere aktører unngår å gjøre kostbare feil tidlig i utviklingsfasen. Med lanseringen har 3D designeren har vi kommet enda et stykke på veien, og vi fortsetter fremover for å gjøre eiendomsinvesteringer mer forutsigbare og lønnsomme.

Først publisert på Estate Nyheter

Les mer her:
Se utviklingspotensialet på tomter på et øyeblikk

Flere nyheter

AI forvandler eiendomsbransjen: Potensialer møter praktiske utfordringer
Placepoint fører an i å integrere AI i eiendomsbransjen for å forbedre beslutningsprosesser og effektivisere arbeidet til eiendomsutviklere. Til tross for avanserte data og teknologi, møter de utfordringer med å tilpasse AI's språkbruk og sikre nøyaktighet. Selskapet balanserer ambisjoner med realiteter på veien mot innovative løsninger for eiendomsutvikling.
arrow
Proptech er ikke lenger valgfag i eiendomsbransjen
Mange bruker nå bare brøkdelen av tiden de gjorde tidligere for å sjekke et eiendomsprosjekt eller vurdere et sett med tomter for utvikling. Proptech er kommet for å bli og det er mange verktøy i markedet som gjør eiendomsutviklere mer produktive og presise.
arrow
Vi inngår samarbeid med Mestergruppen
Vi i Placepoint er veldig fornøyde med at Mestergruppen har valgt oss til å hjelpe de å digitalisere tidlig fase feltutvikling.
arrow
Nå kan du analysere reise-distanser
Lurer du på hvor langt du kommer med sykkel på 20 min? Placepoint lanserer nytt verktøy som lar deg analysere distanse med ulike transportmidler.
arrow
Vellykket emisjon
Vi har jobbet med en emisjon her i Placepoint. Etter en treg start kom vi virkelig i siget, og vi var så heldige at vi fikk med flere investorer med bred kunnskap og know-how som er veldig verdifullt for oss. Les mer om dette i Finansavisen.
arrow
Mer utfordrende kapitalinnhenting
Mer usikkerhet i markedet som følge av økte krig i Europa, økte renter og prisøkning spesielt i byggenæringen, fører til at det har blitt mer krevende å hente inn kapital det siste halvåret. Placepoint, ved daglig leder Peder Sunde, en en av fem prop tech selskaper som deler sine betraktinger om teamet.
arrow
Placepoint er på proptech kartet
Placepoint har vært i markedet i litt over et halvt år. Allerede nå er vi i godt selskap på Norges Eiendomsmeglerforbund proptech kart!
arrow
Vi vokser men vil ha flere kolleger
Vi vokser fort i Placepoint, men vil ha enda flere kolleger. Vår daglig leder, Peder Sunde, opp utfordringen med at det er stor mangel på flinke folk - og spesielt dyktige utviklere. Peder er åpen for å hente kompetanse fra flere forskjellige miljøer. Visste du at det er forventet at det vil bli mangel på over 40 000 utviklere? Les mer i artikkelen fra Estate
arrow
Vi lanserer Placepoint!
Estate Media skriver om Bonum og Daimyo som kommersialiserer egenutviklet program for eiendomsinformasjon og gjør det tilgjengelig for eksterne brukere.
arrow
Endelig! Et CRM system for eiendomsutviklere
«Vi erstatter C for «Customer» med P for «Property» sier en entusiastisk Peder Sunde, daglig leder i Placepoint. «Det er på høy tid at eiendomsutviklere får et system tilsvarende det selgere har hatt i årevis».
arrow